info@allaccidents.gr
2107212175
6983077459

ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Ιατρικό σφάλμα λόγω λάθος διάγνωσης

Image
Image

Ανεπανόρθωτη βλάβη στα χέρια επαγγελματιών που εμπιστευόσαστε.

Φανταστείτε την ανεπανόρθωτη βλάβη που δημιουργείται όταν ένας ασθενής μεταβαίνει στο τμήμα επειγόντων περιστατικών με συμπτώματα όπως πόνο στο στήθος και δυσκολία στην αναπνοή διότι υποφέρει από καρδιακή προσβολή, αλλά το ιατρικό προσωπικό δεν κάνει έγκαιρα την σωστή διαγνωση. Κάθε δευτερόλεπτο που η καρδιά του ασθενούς δεν παίρνει οξυγόνο, η βλάβη γίνεται πιο μόνιμη.

Δεν είναι μόνο τα εμφράγματα στα οποία μπορεί να μην γίνει σωστή και έγκαιρη διάγνωση. Συμβαίνει και σε άλλες ασθένειες, όπως διάφορες περιπτώσεις καρκίνου, εγκεφαλικά επεισόδια, κατάθλιψη, μηνιγγίτιδα, όγκοι του εγκεφάλου, λοιμώξεις και εκατοντάδες άλλα ιατρικά προβλήματα. Μπορεί να περάσουν και μήνες και ο ασθενής να συνεχίζει να αισθάνεται χειρότερα. Τέλος, μπορεί ενας άλλος γιατρός να κάνει τη σωστή διάγνωση.

Πώς είναι δυνατή η εσφαλμένη διάγνωση;

Υπάρχουν συχνά φορές που ένας ασθενής έχει όλους τους παράγοντες κινδύνου για μια ορισμένη νόσο, όπως έχοντας ένα οικογενειακό ιστορικό και την παρουσία των γονιδίων του καρκίνου του μαστού/ωοθηκών, και όμως όταν ο ασθενής παρουσιάζει σχετικά συμπτώματα, η νόσος δεν διαγνώσκεται. Είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς ότι αυτό πραγματικά συμβαίνει, αλλά συμβαίνει. Μερικές φορές εξετάσεις ή τομογραφίες δεν διαβάζονται σωστά, ή ίσως δεν λαμβάνεται ένα κατάλληλο ιατρικό ιστορικό, ή συχνά ο γιατρός δεν κατάφερε να συνδέσει τα κομμάτια του παζλ. Ανεξάρτητα από το λόγο, οι ασθενείς δεν πρέπει να έχουν παρατεταμένη οδύνη λόγω αμέλειας του γιατρού τους.

Οι περιπτώσεις λάθους ή καθυστερημένης διάγνωσης μπορεί να είναι πολύ περίπλοκες και απαιτούν εξαιρετικά έμπειρους γιατρούς, ιατροδικαστές και δικηγόρους που έχουν ασχοληθεί εκτεταμένα με την ιατρική αμέλεια. Οφείλουμε να διευκρινίσουμε οτι η ποιότητα των ιατρικών διαγνώσεων στην Ελλαδα είναι υψηλότατη και ότι όλες οι λάθος διαγνώσεις δεν σημαίνουν αυτόματα και ιατρική αμέλεια. Πρέπει να αποδειχθεί οτι ο γιατρός δεν κατέβαλε τη δεξιότητα ή επιμέλεια που αναμένεται από ένα συνετό άνθρωπο που έχει τα προς την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος προσόντα. Την τελική κρίση θα κάνουν οι ειδικοί μας που θα εξετάσουν αμερόληπτα τις λεπτές αποχρώσεις και τις μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες που θα υποστηρίξουν την περίπτωση σας σε μια νομική διεκδίκηση. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να έχετε όσο πιο λεπτομερώς καταγράψει τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεια και εξίσου σημαντικό να έλθετε όσο το δυνατόν πιο σύντομα να εξετάσουμε την περίπτωση σας.
Λόγω της πείρας μας, εκτός των μόνιμων νομικών συνεργατών μας στην Αθήνα, δικηγόροι από όλη την χώρα και την Κύπρο συνεργάζονται μαζί μας σε περιπτώσεις ιατρικών σφαλμάτων.

Γιατί να συνεργαστείτε με την All Accidents:
Η φιλοσοφία μας είναι να προσφέρουμε περισσότερα και έτσι να διεκδικήσετε περισσότερα.
Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας έχουν τεράστια εμπειρία στο χώρο της Ιατρικής Αμέλειας, έχοντας συμμετάσχει σε εκατοντάδες περιπτώσεις διεκδίκησης και αποκατάστασης στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Παρακολουθούμε συνεχώς τις αποφάσεις των δικαστηρίων σε περιπτώσεις Ιατρικής Αμέλειας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουμε μια από τις μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων για το θέμα. Αυτή η μακρόχρονη εμπειρία, γνώση και επιτυχημένη συνεργασία έχει σαν συνέπεια τον άρiστο συνδυασμό ιατρικής γνώσης και τεχνικής υποστήριξης που φέρνουν αποτέλεσμα στην περαιτέρω νομική διεκδίκηση. Περισσότερα για την φιλοσοφία και τους συνεργάτες μας στην σελίδα Η Εταιρεία.
Μέρος της συνεργασίας μαζί μας είναι η συνεχής συμβουλευτική / παρακολούθηση της ιατρικής εξέλιξης του παθόντα σε απευθείας επαφή με γιατρούς αποκατάστασης.
Σε περίπτωση που λόγω ατυχήματος δεν μπορείτε να μετακινηθείτε οι συνεργάτες της All Accidents μπορούν, μετά την αρχική τηλεφωνική μας επικοινωνία, να σας συναντήσουν στον χώρο που θα τους υποδείξετε, στο σπίτι η σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα σε οποιοδήποτε μερος της Αττικής. Αν βρίσκεστε εκτός Αττικής μπορεί η πρώτη μας επαφή να γίνει τηλεφωνικά.
Όποια και αν είναι η περίπτωση ατυχήματος με αποτέλεσμα τραυματισμό η ακόμη και θάνατο, καλέσετε σήμερα στο +30210 7212175 ή στο +306983077459 για μια επαγγελματική συμβουλή.

Λειτουργούμε με την αρχή του payNOfee® οπότε δεν έχετε οποιαδήποτε οικονομική δέσμευση για την αρχική μας γνωμοδότηση! Μπορεί δε να καταβληθεί με την τελική έκβαση της υπόθεσης!  Δείτε εδώ περισσότερα.

Δείτε περισσότερα στο άρθρο για τον θάνατο απο λάθος διάγνωση παρενεργειών φαρμάκου:

Αποζημιωση για θάνατο από λάθος διάγνωση παρενέργειας φαρμάκου.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ-ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ

Image
Image
Μην χάνετε χρόνο που μπορεί να είναι σημαντικός για τη διεκδίκησή σας!
Image
Image
Image
ALL ACCIDENTS
Κοκκινάκη 80, Κηφισιά Τ.Κ.145 61
τηλ: 210.7212175 κιν: 6983077459  info@allaccidents.gr

Search