info@allaccidents.gr
2107212175
6983077459

Ποδήλατα

Ατυχήματα με ποδήλατα στην Ελλάδα

Image

Ατυχήματα με ποδήλατα

Ιδιαίτερα όταν αφορούν συγκρούσεις με αυτοκίνητα, τα ατυχήματα ποδηλάτων μπορεί να έχουν σαν αποτέλεσμα σοβαρά και μερικές φορές θανατηφόρα τραύματα. Οι αγωγές για αποζημίωση τραυματισμών τροχαίων ατυχημάτων ποδηλάτων με αυτοκίνητα περιλαμβάνουν πολλά από τα ίδια χαρακτηριστικά με κάθε αγωγή τροχαίου ατυχήματος. Όπως και με άλλα ατυχήματα οχημάτων, η ευθύνη για τους τραυματισμούς σε ατυχήματα ποδηλατών αφορά αμέλεια, ιδιαίτερα αν η αμέλεια του οδηγού αυτοκινήτου προκάλεσε τους τραυματισμούς του ποδηλάτη. Μέρος όμως της ευθύνης μπορεί να καταλογίσει και στον ποδηλάτη αν τυχόν αμέλεια του προκάλεσε ή συνέβαλε στην αιτία του ατυχήματος.
Και οι οδηγοί ποδηλάτων είναι υποχρεωμένοι να υπακούουν στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Οι κανόνες αυτοί περιλαμβάνουν αρχές και κανονισμούς οδικής κυκλοφορίας, καθώς και την υποχρέωση για την εύλογη μέριμνα σε σχέση με τη δική τους ασφάλεια και των άλλων.

Γιατί να συνεργαστείτε με την All Accidents:

Η φιλοσοφία μας είναι να προσφέρουμε περισσότερα και να διεκδικούμε περισσότερα.

Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας έχουν τεράστια εμπειρία στο χώρο της Ιατρικής Αμέλειας, έχοντας συμμετάσχει σε εκατοντάδες περιπτώσεις διεκδίκησης και αποκατάστασης στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Παρακολουθούμε συνεχώς τις αποφάσεις των δικαστηρίων σε περιπτώσεις Ιατρικής Αμέλειας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουμε μια από τις μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων για το θέμα. Αυτή η μακρόχρονη εμπειρία, γνώση και επιτυχημένη συνεργασία έχει σαν αποτέλεσμα τον άριστο συνδυασμό ιατρικής γνώσης και νομικής προσέγγισης στο δικαστήριο. Περισσότερα για την φιλοσοφία και τους συνεργάτες μας στην σελίδα Η Εταιρεία.

Μέρος της συνεργασίας μαζί μας είναι η συνεχής συμβουλευτική / παρακολούθηση της ιατρικής εξέλιξης του παθόντα σε απευθείας επαφή με γιατρούς αποκατάστασης.

Σε περίπτωση που λόγω ατυχήματος δεν μπορείτε να μετακινηθείτε οι συνεργάτες της All Accidents μπορούν, μετά την αρχική τηλεφωνική μας επικοινωνία, να σας συναντήσουν στον χώρο που θα τους υποδείξετε, στο σπίτι η σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα σε οποιοδήποτε μέρος της Αττικής. Αν βρίσκεστε εκτός Αττικής μπορεί η πρώτη μας επαφή να γίνει τηλεφωνικά.

Όποια και αν είναι η περίπτωση ατυχήματος με αποτέλεσμα τραυματισμό η ακόμη και θάνατο, καλέσετε σήμερα στο +30210 7212175 ή στο +306983077459 για μια επαγγελματική συμβουλή.

Λειτουργούμε με την αρχή του payNOfee® οπότε δεν έχετε οποιαδήποτε οικονομική δέσμευση για την αρχική μας γνωμοδότηση!  Δείτε εδώ περισσότερα.

Τι κάνουμε σε περίπτωση ατυχήματος με ποδήλατο

Αν είστε ποδηλάτης και εμπλακείτε σε ένα ατύχημα με ένα αυτοκίνητο ή φορτηγό, το τι κάνετε στον τόπο του ατυχήματος είναι πολύ σημαντικό.
Όταν ποδήλατα εμπλέκονται σε ατυχήματα με αυτοκίνητα, είναι τρομακτικό. (Ευτυχώς, τα περισσότερα ατυχήματα ποδηλάτων δεν σχετίζονται με τα αυτοκίνητα.) Αν είστε ο ποδηλάτης είναι σημαντικό να κρατήσετε την ψυχραιμία σας, μετά τη σύγκρουση. Το τι θα κάνετε αμέσως μετά το ατύχημα μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πόσο θα ικανοποιηθείτε για τους τραυματισμούς και την ζημιά στο ποδήλατό σας. Μπορεί επίσης να επηρεάσει την έκβαση τυχόν αγωγών που απορρέουν από το ατύχημα. Ενδεικτικώς ορισμένα ζητήματα που πρέπει να προσέξουμε:
• Περιμένετε να φτάσει η αστυνομία ή η τροχαία.
• Είναι ζωτικής σημασίας να περιμένετε την αστυνομία να φτάσει στον τόπο του ατυχήματος ώστε να μπορέσετε να λάβετε, και να υποβάλλετε αργότερα σε ένα δικαστήριο, την έκθεση της αστυνομίας - ακόμα κι αν νομίζετε ότι δεν είστε τραυματίας. Ορισμένοι ποδηλάτες δεν συνειδητοποιούν ότι έχουν τραυματιστεί μέχρι αρκετές ώρες μετά το ατύχημα. Και μερικές φορές φαινομενικά μικροτραυματισμοί μπορούν αργότερα να εξελιχθούν σε σοβαρά και μόνιμα προβλήματα.
• Δηλώστε την εκδοχή σας στην έκθεση ατυχήματος
• Κάνετε ότι μπορείτε να δηλώσετε τη δική σας πλευρά της ιστορίας στην έκθεση της τροχαίας. Και με όλα τα μέσα, να σημειωθούν όλοι οι τραυματισμοί σας, δεν έχει σημασία πόσο μικροί. Θυμηθείτε, αυτοί οι μικροτραυματισμοί μπορεί αργότερα να γίνουν πιο σοβαροί. Σημειώστε τα στοιχεία του οδηγού και των μαρτύρων
• Εάν είναι δυνατόν, πάρτε το όνομα του οδηγού του αυτοκινήτου καθώς και τη διεύθυνση του ή της, τον αριθμό τηλεφώνου, τον αριθμό άδειας οδήγησης, τον αριθμό άδειας κυκλοφορίας του οχήματος, καθώς και πληροφορίες της ασφάλισης που έχει. Επιπλέον, προσπαθήστε να πάρετε τα ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας για καθένα που ήταν μάρτυρας του ατυχήματος. Μην υποθέσετε ότι η έκθεση της αστυνομίας θα περιλαμβάνει όλες αυτές τις πληροφορίες - μπορεί και όχι. Αν έχετε τραυματιστεί και δεν μπορείτε να πάρετε τις πληροφορίες αυτές μόνος σας, ζητήστε από έναν παριστάμενο να το κάνει για εσάς.
• Καταγράψτε τι συνέβη
Εάν μπορείτε, κρατείστε καθαρά στο μυαλό σας σημειώσεις σχετικά με το ατύχημα : τι συνέβη; πώς συνέβη; που συνέβη; ποτέ συνέβη; πως ήταν ο δρόμος, η κίνηση και οι καιρικές συνθήκες. Στη συνέχεια, το συντομότερο που μπορείτε, γράψτε όλες αυτές τις πληροφορίες.
• Καταγράψτε τους τραυματισμούς σας
Ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια για τους τραυματισμούς σας, ακόμα κι αν φαίνονται ασήμαντοι. Το γεγονός ότι αναζητήσατε ιατρική βοήθεια θα χρησιμεύσει ως απόδειξη ότι τραυματιστήκατε και τα ιατρικά αρχεία θα καταγράψουν την έκταση των εν λόγω τραυματισμών. Πάρτε αρκετές φωτογραφίες από τους τραυματισμούς σας το συντομότερο δυνατό μετά το ατύχημα. Ξεκινήστε ένα ημερολόγιο των σωματικών συμπτωμάτων σας και κάνετε καταχωρήσεις κάθε λίγες ημέρες.
• Διατήρηση αποδεικτικών στοιχείων
Αφήστε το ποδήλατό σας και τις άλλες υλικές ζημιές στην ίδια κατάσταση όπως μετά το ατύχημα - μην επιχειρήσετε να διορθώσετε κάτι ή δώσετε για έλεγχο. Πάρτε φωτογραφίες του κατεστραμμένου εξοπλισμού σας.
• Ζητήστε συμβουλές από έναν επαγγελματία
Σε πολλά ατυχήματα μεταξύ ποδηλάτων και αυτοκινήτων υπεισέρχονται πολύπλοκα νομικά ζητήματα. Μπορεί να θέλετε να συμβουλευτείτε έναν εμπειρογνώμονα τραυματισμών που καταλαβαίνει από ποδηλασία ή έχει χειριστεί υποθέσεις ατυχημάτων με ποδήλατο. Ένας τέτοιος εμπειρογνώμονας μπορεί να σας συμβουλεύσει για το πώς να προχωρήσετε στις διαπραγματεύσεις με τις ασφαλιστικές εταιρείες ή να σας εκπροσωπήσει σε μια δίκη.
Αν η περίπτωση το επιβάλλει, μπορεί ένας εμπειρογνώμονας ατυχήματος ποδηλάτων να διερευνήσει το ατύχημα. Αυτό το άτομο μπορεί να κάνει μετρήσεις, να φωτογραφίσει τον τόπο του ατυχήματος, να μιλήσει με επιπλέον μάρτυρες ή να κάνει διαγράμματα του τόπου του ατυχήματος.

Τα ατυχήματα Ποδηλάτων μπορούν να προκληθούν:

Από οδικούς κίνδυνους:

Τα ποδήλατα είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε ατυχήματα που προκλήθηκαν από οδικούς κινδύνους. Λόγω της σχετικής αστάθειας και των λεπτών ελαστικών, απροσδόκητες, απότομες αλλαγές στην επιφάνεια του δρόμου μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και στον πιο προσεκτικό και έμπειρο ποδηλάτη να πέσει ή να χάσει τον έλεγχο και να κινηθεί στην πορεία ενός αυτοκίνητου. Κίνδυνοι που είναι πιθανότερο να προκαλέσουν ατυχήματα σε ποδήλατο περιλαμβάνουν λακκούβες, σχάρες αποχέτευσης και ράγες σιδηροδρόμου και τραμ.
Από λακκούβες
Σε γενικές γραμμές, λακκούβες έχουν δημιουργηθεί από:
• Καθίζηση σε πρόσφατες επιδιορθώσεις οδοστρώματος ή δημιουργία ρωγμών αμέσως μετά.
• Μακροχρόνια φθορά στο δρόμο δημιουργεί διαταραχές στην επιφάνεια.
• Κακή ποιότητα της προσωρινής εργασίας επισκευής
• μακροχρόνια φθορά, οπότε το βασικό ερώτημα του κατά πόσον ο υπεύθυνος οργανισμός για το οδόστρωμα ήταν αμελής (και ως εκ τούτου νομικά υπεύθυνος) είναι το πόσο καιρό η λακκούβα έχει παρουσία.

Από Σχάρες Αποχέτευσης

Σχάρες υπονόμων μπορεί να αποτελέσουν σοβαρό κίνδυνο για τους ποδηλάτες. Αν οι μπάρες της σχάρας του υπονόμου πηγαίνουν προς την ίδια κατεύθυνση όπως η κυκλοφορία, τα ελαστικά του ποδηλάτου μπορεί εύκολα να κολλήσουν ανάμεσα τους. Λόγω του αυξανόμενου αριθμού ποδηλάτων, μερικές πόλεις και έχουν αλλάξει το σχήμα ή την κατεύθυνση στις σχάρες υπονόμων ή τις καλύπτουν εν μέρει με μπάρες ασφαλείας. Αλλά πολλές επικίνδυνες σχάρες υπονόμων εξακολουθούν να παραμένουν στους δρόμους.

Από διασταυρώσεις

Αν και οι συγκρούσεις σε διασταυρώσεις αντιπροσωπεύουν ένα σχετικά μικρό μέρος των ατυχημάτων σε ένα ποδηλάτη, είναι το μέρος στο οποίο ένας ποδηλάτης είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο να πληγεί από ένα αυτοκίνητο ή με κάποιο άλλο τρόπο να εμπλακεί σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Μόνο το 11 % των ατυχημάτων ποδηλάτων περιλαμβάνουν μια σύγκρουση με ένα αυτοκίνητο αλλά από αυτά , 45 % πραγματοποιούνται σε διασταυρώσεις. (Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, η πλειονότητα των ατυχημάτων ποδηλάτων - 59 % - αφορά μόνο τον ποδηλάτη , ο οποίος χάνει τον έλεγχο του ποδηλάτου, πέφτει και χτυπάει.)
Για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος των ατυχημάτων σε διασταύρωση με αυτοκίνητα, οι ποδηλάτες πρέπει να μεγιστοποιήσουν το πόσο εμφανείς και ευδιάκριτοι είναι, να κατανοήσουν τους κανόνες του δρόμου, να μάθουν να αναγνωρίζουν μερικές από τις πιο επικίνδυνες καταστάσεις, καθώς και να λάβουν προληπτικά μέτρα ασφαλείας κατά την προσέγγιση και την οδήγηση μέσα από μια διασταύρωση και κυρίως να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας
Επίσης, επιβάλλεται να μάθουν τις βασικές νομικές διατάξεις της ευθύνης - δηλαδή ποιος είναι υπεύθυνος για ένα ατύχημα. Οι ποδηλάτες που δεν ακολουθούν τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς ή δεν βρίσκονται σε διαρκή προσοχή θα μπορούσαν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για το ατύχημα.

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και ποδήλατο.

Είναι χρήσιμο να ξέρετε τι ορίζουν τα άρθρα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) για τα ποδήλατα. Αναφέρονται τόσο στα δικαιώματα όσο και τις υποχρεώσεις και βοηθούν στην αποφυγή των ατυχημάτων αλλά και στην επιβολή προστίμων σε περίπτωση παράβασης τους. Δείτε και το σχετικό άρθρο στο αρχείο μας: Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και ποδήλατο.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ-ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Image
Image
Μην χάνετε χρόνο που μπορεί να είναι σημαντικός για τη διεκδίκησή σας!
Image
Image
Image
ALL ACCIDENTS
Κοκκινάκη 80, Κηφισιά Τ.Κ.145 61
τηλ: 210.7212175 κιν: 6983077459  info@allaccidents.gr

Search